Advies nodig?

Maaike Aandewiel

071 - 361 56 98

Rieten

De keuze voor rieten is niet altijd even gemakkelijk en daarom geven we je bij Music All In ook graag advies bij je keuze. In principe geldt voor alle rieten hetzelfde. Of je nou saxofoonrieten, klarinetrieten of hoborieten wilt hebben, ze zijn er in allerlei soorten en maten.

De sterkte van je rietje wordt aangegeven door een maat en die ligt altijd tussen de 1 en de 5. Een hoge maat geeft aan dat het een stugger riet is die ervoor zorgt dat het zwaarder wordt om te spelen maar waardoor je wel een voller geluid krijgt. Het voordeel van een dun rietje is dat het makkelijker is om mee te spelen. Het nadeel van een dun riet is dan weer dat het geluid dunner wordt en dunne rieten zijn wat sneller versleten.

We verkopen bij Music All In rieten van onder andere Vandoren, Rico en Java, maar er zijn vele andere merken waarmee we je kunnen helpen. Mocht je zelf niet helemaal weten wat je wilt- en welk riet je nodig hebt? Geen probleem, onze specialisten helpen u graag bij de keuze voor goede rieten.