Godin Montreal Premiere Sunburst RN HG met Gigbag

Godin 5th Avenue Kingpin P90 Black

Godin 5th Avenue Uptown Trans Rood GT

Godin 5th Avenue CW Kingpin II Black met TRIC

Godin 5th Avenue CW Kingpin II Burgundy met TRIC

Hollowbody gitaar

De Hollowbody gitaren vallen eigenlijk in de categorie van semi-akoestische gitaren en hebben een volwaardige klankkast. De gitaren krijgen vaak de naam Jazzgitaar toegewezen, omdat ze in dit muziekgenre erg geliefd zijn. Dit is echter niet de enige toepassing voor een hollowbody gitaar. De gitaren worden tegenwoordig erg veel gebruikt bij het spelen van Rock-'n-rol, rock, indierock en pop muziek. Dit komt omdat de gitaren, naast geweldige klassieke looks, een erg karakteristieke sound hebben.

Het zijn van oorsprong vioolachtige gitaren met een arched (gewelfd of rondlopend) boven en achterkant. Ook de f-gaten laten nog zien dat de viool er invloed in heeft gehad. Eind jaren veertig werden er magnetische elementen geplaatst om hem uit te kunnen versterken. Merken als Gibson en Gretsch waren toen de merken. Inmiddels zijn er meerdere bouwers en merken die hun eigen visie op de hollowbody gitaar hebben losgelaten, maar altijd met een knipoog naar het klassieke design.

Bij Music All In hebben we een erg uitgebreid assortiment. Heeft u vragen een product? Neem gerust contact op met één van onze specialisten.