Advies nodig?

Albert Houwaart

071 - 361 56 98

Klassieke gitaar

De klassieke gitaar, of ook wel de Spaanse gitaar genoemd staat aan de wieg van alle gitaren die later geproduceerd zijn, zoals ook de western gitaar.

Bij de klassieke gitaar geldt dat het bovenblad één van de belangrijkste ingrediënten is voor een mooie klank. Het bovenblad van de klassieke gitaar moet namelijk goed kunnen trillen (vibreren) maar moet daarnaast ook sterk genoeg zijn om de spanning van de snaren op te kunnen vangen. Bij de duurdere klassieke gitaren zien we daarom vooral het gebruik van sparrenhout. Iedere klassieke gitaar heeft nylon snaren. Dit in tegenstelling tot de Western Gitaar die volledig stalen snaren heeft. Meestal wordt het klankgat versierd met een zogenaamde roset.

Vaak wordt bij een klassieke gitaar aangeraden als muzikanten willen starten met het spelen van gitaar. Ook voor kinderen hebben we bij Music All In daarom ½, ¾ en 4/4 (volledig) klassieke gitaren. Zodat ook kinderen vanaf ongeveer 7 jaar plezier kunnen maken met een gitaar.

Salvador Cortez, Yamaha en ‘de enige echte Music All In gitaar’ zijn hier de merken die het meest aanwezig zijn in de winkel, maar uiteraard reikt het assortiment een stuk breder dan dat alleen zodat we ook voor de wat gevorderde muzikant iets kunnen betekenen.