Advies nodig?

Albert Houwaart

071 - 361 56 98

Western gitaar

De western gitaar is een akoestische gitaar met stalen snaren en wordt daardoor op z’n Engels ook wel steelstring of flattop guitar genoemd. De Western gitaar telt zes snaren en kan als akoestische, maar ook als semi-akoestische gitaar worden uitgebracht. Semi-akoestisch houdt in dat de gitaar een element heeft waardoor er ook versterkt mee gespeeld kan worden.

Western gitaren worden met verschillende houtsoorten gemaakt. De kwaliteit van het hout is daarom ook erg belangrijk voor de kwaliteit van het geluid dat de gitaar produceert. Houtsoorten als Palissander (rosewood), esdoorn (maple) zijn kwalitatieve houtsoorten. De western gitaar wordt vaker al iets goedkoper als de gitaarbouwer gebruik maakt van Mahonie.

De western gitaar komt in vele soorten en maten. Daar waar de klassieke gitaar vaak traditioneel gebouwen is, wordt er met de akoestische western, of steelstring gitaar veel geëxperimenteerd. Dit uit zich vooral in het gebruik van verschillende soorten materiaal, maar ook de verschillende vormen en constructies worden vaak aan veranderingen onderworpen.

Bij Music All In is de western gitaar één van de meest verkochte producten. Dat komt naar ons idee vooral omdat het zo’n toegankelijk instrument is. Iedereen kent wel iemand die gitaar speelt, en mocht dat toch niet zo zijn, dan zijn er ontelbaar veel artiesten bekend geworden door het spelen op een western gitaar. De bekendste merken zijn vooral Martin & Co., Taylor, Fender en Yamaha. Heeft u vragen een product? Neem gerust contact op met één van onze specialisten.