Breedlove ORO26E Oregan Concerto Semi-akoestische gitaar

Breedlove 26CE Oregon Semi-akoestische gitaar

Breedlove DCC21CES Discovery Series Concert plus semi-akoestische gitaar

Breedlove DCD21CES Semi-akoestische gitaar

Breedlove PXC24CE Pursuit Concert/C Semi-akoestische gitaar

Breedlove PXC26CE Pursuit Concert/C Semi-akoestische gitaar

Semi-akoestische western gitaar

De western gitaar is een akoestische gitaar met stalen snaren en wordt daardoor op z’n Engels ook wel steelstring of flattop guitar genoemd. De Western gitaar telt zes snaren en wordt als akoestische, maar ook als semi akoestische gitaar uitgebracht.

Semi-akoestisch houdt in dat de gitaar een element heeft waardoor er ook versterkt mee gespeeld kan worden. Zo’n semi-akoestische gitaar wordt veelal gebruikt voor opnames, of optredens. Het mooie is dat de semi-akoestische gitaar het akoestische geluid toch versterkt kan laten klinken.

Western gitaren worden met verschillende houtsoorten gemaakt. De kwaliteit van het hout is daarom ook erg belangrijk voor de kwaliteit van het geluid dat de gitaar produceert. Houtsoorten als Palissander (rosewood), esdoorn (maple) zijn kwalitatieve houtsoorten. De western gitaar wordt vaker al iets goedkoper als de gitaarbouwer gebruik maakt van Mahonie. Tevens een prima houtsoort, maar de kosten zijn lager.

De semi-akoestische western gitaar komt in vele soorten en maten. Daar waar de klassieke gitaar vaak traditioneel gebouwen is, wordt er met de akoestische western, of steelstring gitaar veel geëxperimenteerd. Dit uit zich vooral in het gebruik van verschillende soorten materiaal, maar ook de verschillende vormen en constructies worden vaak aan veranderingen onderworpen. Ook dat geld voor de veel verschillende linkshandige gitaren.

Bij Music All In is de semi-akoestische western gitaar één van de meest verkochte producten. Dat komt naar ons idee vooral omdat het zo’n toegankelijk instrument is. Iedereen kent wel iemand die gitaar speelt, en mocht dat toch niet zo zijn, dan zijn er ontelbaar veel artiesten bekend geworden door het spelen op een western gitaar. De bekendste merken zijn vooral Martin & Co., Taylor, Fender en Yamaha. Bij Music All In hebben we een erg uitgebreid assortiment. Heeft u vragen een product? Neem gerust contact op met één van onze specialisten.