Ibanez CS Mini Chorus

€ 83,00
Zet op verlanglijst
Merk: Ibanez
Net als in de auto industrie komen veel “oude” merken uit Europa en Amerika, maar sinds de jaren ’70 komt een groot deel van de grote merken uit Japan. De meeste zijn begonnen als kleine fabriekjes, met het namaken van de bekende Europese en Amerikaanse modellen. Zo ook de Japanse gitaargigant Ibanez. Een Japans merk met een Spaanse naam moet een lang verhaal opleveren. En dat doet het ook. ...
Productbeschrijving

Product:
Ibanez CS Mini Chorus


Dit moet je weten:

Ibanez brengt met de Mini Serie een ode aan de populaire jaren 80 pedalen. Dit was de tijd waarin het gitaarmerk furore maakte met een reek analoge stompboxes waar menig topgitarist gebruik van maakte en nog steeds maakt. Denk bijvoorbeeld aan Stevie Ray Vaughn en zijn TS808 tubescreamer overdrive, dit effect was grotendeels verantwoordelijk voor zijn signature sound. Daarnaast waren er effecten als de flanger en chorus die dit tijdperk domineerde. Met een knipoog naar de moderne gitarist heeft Ibanez deze serie compact gemaakt zodat de pedalen geen ruimte vreten van uw pedalboard. Zo krijgt u een megasound uit een zeer compacte stompbox.


CS Mini Chorus:

Wie in de jaren 80 is opgegroeid heeft ongetwijfeld de Ibanez CS505 chorus gehoord. Dit pedaal produceerde het kenmerkende gitaargeluid dat we bijvoorbeeld terug horen op nummers zoals 'A Forest' van The Cure. Ibanez brengt het bekende chorus effect nu uit als de Mini Chorus, hetzelfde geluid maar dan in een compacte behuizing. Het effect buigt uw originele gitaartoon licht om en vertraagt het, hierdoor lijkt het alsof u met meerdere gitaren een partij speelt. U krijgt hierdoor een vol geluid, niet voor niets is de Nederlandse vertaling van chorus: koor. Het pedaal is volledig analoog en eenvoudig te bedienen via drie knoppen waarmee u Speed (snelheid), Depth (diepte), en Level (intensiteit) kunt instellen. U voorziet het pedaal van stroom middels een 9 Volt adapter.


Beknopte informatie:

  • Regelaars: Depth, Level en Speed
  • 100% analoge circulatie
  • True Bypass
  • Voeding: Externe AC adapter AC509
  • afmeting: 349mm (breedte) x 889mm (lengte) x 413mm (hoogte)
  • met twee antislip strips aan de onderkant


Garantietermijn:
2 Jaar

Specificaties
Artikelnummer: A-60744
Merk: Ibanez
GTIN Nummer: 4515276838074
Type Feed: CS Mini Chorus
Klantenreviews
Schrijf als eerste een beoordeling voor dit product
Schrijf een beoordeling

Beoordeling