Ibanez JEM7V White

€ 2.752,00
Zet op verlanglijst
Merk: Ibanez
Net als in de auto industrie komen veel “oude” merken uit Europa en Amerika, maar sinds de jaren ’70 komt een groot deel van de grote merken uit Japan. De meeste zijn begonnen als kleine fabriekjes, met het namaken van de bekende Europese en Amerikaanse modellen. Zo ook de Japanse gitaargigant Ibanez. Een Japans merk met een Spaanse naam moet een lang verhaal opleveren. En dat doet het ook. ...
Productbeschrijving

Product:
Ibanez JEM7V White


Dit moet je weten:
Om een naam als Steve Vai kan men uiteraard vandaag de dag niet meer heen en zo ook zijn signature gitaar. Dit model wordt al sinds 1987 gemaakt en kent al verschillende modellen. De Jem7 heeft het karakteristieke 'monkey grip' handvat en de op een strat gebaseerde body. Dankzij de vlotte hals en dikke DiMarzio Evolutions humbuckers kan je hierop soleren net zo snel en ruig als Steve zelf vaak ten gehore brengt. De hals is 5-delig uitgevoerd met esdoorn en walnoot voor extra stevigheid en stabiliteit.


Verdere specificaties:
De basswood body van hoogwaardige kwaliteit zorgt voor een warme klank besprenkeld met rijke mids. De hals loopt tot de 24 frets met palissander toets, waarbij de laatste vier fretten zijn uitgehold voor meer sustain bij de hogere noten. De laatste fret is ingelegd met de voor Steve Vai typische 'tree of life' inlay. Geheel in tegenstelling tot de moderne modellen Ibanez gitaren is de hals op ouderwetse wijze bevestigd waarbij de body verdund is welke meer speelcomfort met zich meebrengt. Dit heet 'sculpted cutaway'.


Edge tremolo en DiMarzio Evolution elementen:
De Ibanez Jem77 FP2 heeft een zwevende tremolo-brug in de stijl van Floyd Rose, namelijk een Ibanez Edge III. Hierdoor is het creëren van Divebombs en extreme vibrato's zoals de reverse vibrato á la Steve wel eens toepast gemakkelijk uit te voeren. De 'Lions Claw'-uitsparing achter de brug maakt het mogelijk om je geluid tot wel drie tonen omhoog te drukken. De elementen zijn een HSH-configuratie van DiMarzio. Het brug-element is een Evo2 met extra headroom en dynamiek. Wanneer je de volume terugdraait zorgt dit voor een heldere clean. Bij de hals en de brug zorgt de DiMarzio Evolution voor een krachtige toon, en in het midden is er een single-coil te vinden.


Beknopte informatie:

  • nek: JEM 5pc Maple/Walnut
  • body: Alder body
  • fretboard: Rosewood
  • fretten: W/6105
  • bridge: Edge III tremolo
  • elementen: DiMarzio Evolution


Garantietermijn:
2 jaar garantie

Specificaties
Shape: Strat
Neck: Maple
Brug: Floyd Rose
Elementen: DiMarzio Evolution
Houtsoort: Alder
Kleur: Wit
Koffer: ja
Artikelnummer: A-15403
Merk: Ibanez
GTIN Nummer: 606559014521
Type Feed: JEM7V White
Albert beoordeelt de Ibanez JEM7V White

Wat moet ik hier nog van zeggen. Dit is voor mij de ultieme Ibanez RG. De ideale solo gitaar zeg maar. Alles klopt qua afwerking. De neck, de toets, de looks. Je voelt en ziet dat het een echte Japanner is. Alles wat goed is aan de Vai gitaren zit er uiteraard op. Evolution pick ups, Edge III Tremelo, monkey grip. Maar ook de bloemen halsinleg en de gouden hardware. De 20e t/m de 24e zijn scalloped. Dit geeft meer grip in het hoog.

  • - Ibanez Prestige afwerking
  • - Evolution elementen
  • - Rosewood fretboard met Maple neck
  • - De prijs had in guldens moeten zijn, net zoals in 1991
Klantenreviews
Schrijf als eerste een beoordeling voor dit product
Schrijf een beoordeling

Beoordeling