Ibanez SM Mini Super Metal Distortion

€ 79,00
Zet op verlanglijst
Merk: Ibanez
Net als in de auto industrie komen veel “oude” merken uit Europa en Amerika, maar sinds de jaren ’70 komt een groot deel van de grote merken uit Japan. De meeste zijn begonnen als kleine fabriekjes, met het namaken van de bekende Europese en Amerikaanse modellen. Zo ook de Japanse gitaargigant Ibanez. Een Japans merk met een Spaanse naam moet een lang verhaal opleveren. En dat doet het ook. ...
Productbeschrijving

Product:
Ibanez SM Mini Super Metal Distortion


Dit moet je weten:

Ibanez brengt met de Mini Serie een ode aan de populaire jaren 80 pedalen. Dit was de tijd waarin het gitaarmerk furore maakte met een reek analoge stompboxes waar menig topgitarist gebruik van maakte en nog steeds maakt. Denk bijvoorbeeld aan Stevie Ray Vaughn en zijn TS808 tubescreamer overdrive, dit effect was grotendeels verantwoordelijk voor zijn signature sound. Daarnaast waren er effecten als de flanger en chorus die dit tijdperk domineerde. Met een knipoog naar de moderne gitarist heeft Ibanez deze serie compact gemaakt zodat de pedalen geen ruimte vreten van uw pedalboard. Zo krijgt u een megasound uit een zeer compacte stompbox.


SM Mini Super Metal Distortion:

Mini behuizing met een mega sound, dat is de Mini Super Metal overdrive van Ibanez. Gebasseerd op de populaire SM9 overdrive uit de tachtiger jaren. Dit pedaal is tussen 1982 en 1984 op de markt geweest, maar door grote vraag van het publiek wordt deze opnieuw uitgebracht. Liefhebbers van dit pedaal waren onder andere de thash metal bands Slayer en Anthrax. Het pedaal is geschikt voor het echte scheurwerk en creëert van subtiele drives tot high gain lead tones. Zoals het klassieke pedaal is ook deze uitvoering volledig analoog, verwacht dus een warme klank zoals u van menig ander Ibanez effect gewend bent. Met een eenvoudige drie-knops bediening stelt u de hoeveelheid overdrive, punch (baslaag) en attack (gevoeligheid bij aanslag) in. Dit pedaal is enkel van stroom te voorzien middels een 9 Volt adapter.


Beknopte informatie:

  • Regelaars: Edge, Punch, Attack en Level
  • 100% analoge circulatie
  • True Bypass
  • Voeding: Externe AC adapter AC509
  • afmeting: 349mm (breedte) x 889mm (lengte) x 413mm (hoogte)
  • met twee antislip strips aan de onderkant


Garantietermijn:
2 Jaar

Specificaties
Artikelnummer: A-60745
Merk: Ibanez
GTIN Nummer: 4515276838098
Type Feed: SM Mini Super Metal
Klantenreviews
Schrijf als eerste een beoordeling voor dit product
Schrijf een beoordeling

Beoordeling