Ibanez TSMINI Tube Screamer mini

€ 59,00
Zet op verlanglijst
Merk: Ibanez
Net als in de auto industrie komen veel “oude” merken uit Europa en Amerika, maar sinds de jaren ’70 komt een groot deel van de grote merken uit Japan. De meeste zijn begonnen als kleine fabriekjes, met het namaken van de bekende Europese en Amerikaanse modellen. Zo ook de Japanse gitaargigant Ibanez. Een Japans merk met een Spaanse naam moet een lang verhaal opleveren. En dat doet het ook. ...
Productbeschrijving

Product:
Ibanez TSMINI Tube Screamer mini


Dit moet je weten:
Wie kent het niet: je wil eigenlijk elk pedaal wel op jouw pedalboard alleen het past niet! Nu, Ibanez herkent dit probleem en is met de Ibanez TSMINI Tube Screamer mini op de markt gekomen. Deze downsize heeft geen gevolgen voor het geluid want deze is en blijft rock-solid. de tone- en volumeknop zijn ietwat verkleind maar werken daarentegen haarfijn en zonder kuren.


Zelfde spec's:
Voor dit pedaal heeft Ibanez dezelfde JRC4558 IC chip gebruikt als in de grote broer, de Ibanez TS808. Dit is een volledig analoge pedaal en is volledig true-bypass. Ook bij dit pedaal heb je de tone-, level- en overdriveknop, net als de 808. Met de tone-knop kan je tweaken in hoeverre jij bas en treble in je sound wil. De kunst van dit pedaal zit 'm in de verhouding tussen het volume en de overdrive-knop.


Geheim van de smid:
Een leuk kunstje is om dit pedaal als een booster te gebruiken. Hierbij draai je het volume volledig open, de overdrive (nagenoeg) uit en overstuur je jouw versterker voor dat lekkere natuurlijke randje. Een hoop metal-gitaristen pakken een versterker die van zichzelf al zwaar overstuurd is en stellen dit pedaal met volume op de helft met een stukje overdrive. Hierdoor krijg je een hele dikke sound waardoor zelfs single coils nog als een dikke Les Paul klinken!


Beknopte informatie:

  • mini-variant van de 808
  • JRC4558 IC chip
  • tone-, volume- en overdriveknop
  • 100% analoog
  • true bypass
  • in Japan vervaardigd
  • voeding: Externe AC-adapter AC509 (apart verkrijgbaar)


Garantietermijn:
2 jaar

Specificaties
Artikelnummer: A-59675
Merk: Ibanez
GTIN Nummer: 4515276757627
Type Feed: TS Mini Tube Screamer Mini
Klantenreviews
Schrijf als eerste een beoordeling voor dit product
Schrijf een beoordeling

Beoordeling