Naast het kopen van een instrument biedt Music All In de mogelijkheid om verschillende instrumenten onder bepaalde voorwaarden te huren.

Is dit iets voor jou. Kom dan langs in één van onze winkels. Daar kiezen we samen een geschikt instrument en maken een huurcontract aan. Je kan je instrument meteen mee naar huis nemen. Het huurcontract stopt wanneer je het instrument weer terug brengt bij ons. Er zitten echter een paar voorwaarden aan.

  • De minimale huur periode is 3 maanden.
  • Je betaalt de maand nog waarin u het instrument terug brengt. Breng je bijvoorbeeld 12 januari een instrument terug, dan betaal je vanaf februari geen huur meer.

Je kunt het instrument zolang huren als je zelf wilt. Het instrument blijft eigendom van Music All In en wordt geen eigendom van jou. Let dus goed op! Het is geen afbetalingssysteem. Jij bent verantwoordelijk voor het instrument zolang het is je bezit is.


Welke instrumenten zijn te huur? Music All in heeft een selectie gemaakt binnen een aantal van onze instrumentgroepen waarin wij de mogelijkheid bieden om een instrument te huren. Het werkt helaas niet zo, dat je zelf bepaald wat je huurt. Wij maken vooraf een selectie en daaruit kan je uiteraard wel zelf kiezen. De volgende instrumenten kunnen bij ons worden gehuurd:

Bij piano’s en vleugels geldt dat er extra kosten voor transport er bijkomen en dat een te korte huurperiode waarschijnlijk niet lonend is. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden en voorwaarden.


Wat kost de huur?

De huurprijs per maand bedraagt ongeveer 3% van de waarde van het gehuurde instrument. Minimum huurprijs is € 12,00 per maand.

Bij aangaan van het huurcontract betaal je contant of per PIN de eerste huurperiode en een borgstelling. Voor huurinstrumenten met een waarde tot:

  • € 500,00 betaalt u € 50,00
  • € 1000,00 betaalt u €100,00

Voor duurdere instrumenten wordt er per geval een aparte afspraak gemaakt in onze winkel. Bij beëindiging van het huurcontract krijgt je de borg terug. Schades en/of manco´s worden redelijkerwijs met de borg verrekend. Wanneer je na een huurperiode het instrument wilt kopen, dan kan dat. Je zegt het huurcontract op en betaalt de nieuwprijs van het instrument. Je krijgt daarop tot 6 maanden betaalde huurgelden terug als korting op de nieuwe aankoop.


Hoe betaal ik de huur?

Bij aflevering van het huurinstrument betaalt u de eerste maand huur en een borgstelling contant of per PIN. Voor de hierop volgende maanden ontvang je na iedere vervaldatum een factuur, via email, voor de volgende periode. Deze factuur schrijven wij automatisch van uw bankrekeningnummer af. Je moet hiervoor een ‘machtiging automatische incasso’ bij het aangaan van het huurcontract ondertekenen. Wanneer het huurinstrument onbeschadigd terug gebracht wordt krijgt je de volledige borgstelling contant terug.


Onderhoud van het huurinstrument

Onderhoud aan het huurinstrument mag uitsluitend bij één van de Music All In muziekwinkels gebeuren. Of onderhoud noodzakelijk is wordt door een specialist van Music All In bepaald. Het normale onderhoud zoals, servicebeurten wordt door ons kosteloos gedaan. Stembeurten voor o.a. piano’s, vleugels en accordeons zijn voor kosten van de huurder. Ook schades en reparaties veroorzaakt door de huurder zijn voor rekening van de huurder.


Wie kunnen er bij ons huren

Alle klanten die bekend zijn bij Music All In kunnen bij ons muziekinstrumenten huren. Aan nieuwe klanten vragen wij hun gegevens en maken wij een kopie van een legitimatiebewijs. Wij als Music All In behouden ons het recht toe zonder opgaaf van reden een huurcontract niet aan te gaan.