Door te werken met de beste vakmensen, de laatste technologie en de hoogst aangeschreven muzikanten, streeft Besson er altijd naar om steeds een beetje beter te doen. Dat is mooi, en wat ons betreft tot nu toe goed gelukt want Besson timmert nog steeds flink aan de weg.

De geschiedenis van dit bedrijf gaat terug tot 1837, toen Gustave-Auguste Besson het bedrijf oprichtte in Parijs. Het eerste instrument was een cornet. Volgens vele was dit een revolutionair instrument. Dat kan best goed kloppen want Gustave-Auguste Besson is door de jaren heen geaccrediteerd voor zo’n vijftig uitvindingen.

In 1858 opende Besson een fabriek in Londen en vanaf dat jaar werd er op beide locaties instrumenten gebouwd en verspreid. Besson had al vrij snel door dat hij zijn instrumenten kon slijten aan heel de wereld en opende daarom al vrij snel een distributiecentrum in Brussel, Charleroi, Madrid en Barcelona.

Besson overleed in 1874, het bedrijf veranderde van naam in Fontaine-Besson en na wat geschuif en overnames heeft Besson aan het einde van de 19e eeuw zo’n honderddertig medewerkers in dienst. Per week werden er nu zo’n honderd brassinstrumenten gebouwd. Het bedrijf Besson groeide in de loop van de twintigste eeuw onder andere doormiddel van overnames en vanaf halverwege de twintigste was Besson de marktleider op het gebied van: euphoniums, cornetten, tenor hoorns, baritons en tuba’s.

Bij Music All In zijn we erg enthousiast over de instrumenten van Besson. Want door continu onderzoek en door te werken met de beste middelen levert Besson tegenwoordig nog steeds topkwaliteit instrumenten. In 2006 werd Besson lid van Buffet Crampon en daardoor is een solide basis gelegd voor de toekomst.