Gretsch is opgericht in 1883, toen de 27 jarige immigrant uit Duitsland: Friedrich Gretsch zijn winkeltje startte in Brooklyn, New York. Gretsch maakte toen banjo’s, drums en tamboerijnen. Uiteraard weten we allemaal hoe het verder verloopt met Gretsch. Het wordt één van de grootste merken uit de muziekindustrie.

Friedrich Gretsch sterft echter onverwacht en op vroege leeftijd in 1885. Hij heeft het bedrijf nooit echt zien bloeien. Zij zoon Fred Gretsch neemt het bedrijf na de eerste wereldoorlog over en weet een serieus bedrijf neer te zetten met als belangrijkste kernwaarden: precisie en kwaliteit. Het winkeltje in Brooklyn wordt een enorm gebouw, en het Gretsch-imperium begon in het begin van de 20e eeuw flink uit te breiden.

Dankzij de opkomst van Rock’n Roll halverwege de jaren vijftig ontstond een definitieve doorbraak van de muziekindustrie. De VS had Elvis Presley en in de jaren zestig was er de Britse explosie met The Rolling Stones, de Beatles en vele anderen. De meest invloedrijke gitarist van dat moment: Chet Atkins heeft een enorme boost gegeven aan het Gretsch-succes uit die jaren. Concurrerende gitaarbouwers zoals Fender, maar vooral ook Gibson begonnen echter ook rond die tijd aan de weg te timmeren, maar dat mocht het succes van Gretsch niet in de weg staan.

Er werd echter één grote fout gemaakt. Het familiebedrijf werd na het pensioen van Fred Gretsch verkocht aan Baldwin Manufacturing. Het ging vervolgens zo slecht waardoor de productie van Gretsch stil werd gelegd. In 1989 kocht Fred Gretsch III de naam terug van Baldwin en bouwde het bedrijf opnieuw op. De laatste grote verandering stamt uit 2003. Toen werd de productie én distributie verkocht aan Fender.

Gretsch is bij Music All In stevig vertegenwoordigd en dat is vooral omdat we maar geen afscheid kunnen nemen van de ouderwetse sound van Rock ’n Roll. Ook de kwaliteit van de Gretsch drumsets ligt enorm hoog en internationale artiesten zoals onder andere Phil Collins maken graag gebruik van de drumstellen van Gretsch. Onze specialisten worden continu op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent Gretsch en daarom helpen je graag met je vragen over de instrumenten van Gretsch.

Gretsch G9500 Jim Dandy Flat Top 2 Color Sunburst

Gretsch G9511 Style 1 Single-0 Appalachia Cloud Sunburst

Gretsch G9531 Style 3 Double-0 Appalachia Cloud Sunburst

Gretsch G2655T Streamliner Centerblock JR Gold Dust

Gretsch G2622 Streamliner Walnut Stain

Gretsch G5420T Electromatic elektrische gitaar hollowbody orange

Gretsch G5420T Electromatic elektrische gitaar hollowbody Aspen Green

Gretsch Streamliner G2420 Aged Brooklyn Burst

Gretsch Streamliner G2622T elektrische gitaar flagstaff sunset

Gretsch Streamliner G2420T Gold Dust

Gretsch G9121 A.C.E. Tenor Ukulele

Gretsch G9521 Style 2 Triple-0 Appalachia Cloud Sunburst

Gretsch G2420T Streamliner Walnut Stain

Gretsch G2622T Streamliner Centerblock Torino Green