In 1983 ontwierp Hans Nordelius, samen met Mikael Carlsson, de eerste digitale drumpad. In dat jaar ontstond ook het bedrijf Clavia. Het succes van deze ‘Ddrum’ breidde zich in de loop van de jaren 80 uit en Clavia kwam uiteindelijk met het eerste, volledig digitale drumstel.

Halverwege de jaren 90 kwamen pas de keyboards in zicht. Met name de Nord Lead maakte toen zijn debuut en dat was dan ook de eerste synthesizer met een warme analoge sound. En dat terwijl het een digitaal apparaat was. De term ‘virtual analog’ ontstond en de Nord Lead werd direct een enorm succes.

Toen software een steeds groter aspect werd in de muziekindustrie voegde Magnus Kjellander zich bij het Clavia team om zich op deze software technische aspecten te storten. Het gevolg was de lancering van de Nord Modular. Clavia noemt de Nord Modular zelf de meest flexibele- en innovatieve synthesizer ooit gebouwd.

Vanaf 2000 breidt Clavia de Nordlijn uit met eerst de Electro, later de Nord Stage, de Nord Piano, de Nord Wave en noem maar op. Clavia is continu bezig met nieuwe innovatieve projecten. Dat alles onder de filosofie: ‘to serve the performing musician.’

Tegenwoordig kom je zo’n beetje bij elke band die met toetsenist speelt wel een Nord tegen. Zet de tv aan, stem deze af op DWDD, en de kans is groot dat het bandje op een Nord speelt.

Bij Music All In zijn we ook een aantal jaar flink gegrepen door het Nord-virus. Onze specialisten gaan regelmatig voor een bedrijfsbezoek en trainingen de grens naar het Zweedse landschap over. Daardoor kunnen onze specialisten je dus alles, maar dan ook echt alles vertellen over deze bijzonder goede toetsenborden.

Nord Triple Pedaal

Nord Electro 5D - 73 SW synthesizer

Nord Piano 3 HP88

Nord C2D orgel

Nord Softcase 88

Nord Softcase 61

Nord Softcase 76

Nord Softcase 73

Nord Electro 5D - 61 SW synthesizer

Nord Electro 5 - 73 HP synthesizer

Nord Lead A1 Synthesizer

Nord Lead 4 Synthesizer

Nord Drum 3P

Nord Stage 3 Stagepiano 88 Toetsen