Atelier Pfeiffer Rijswijk

Al 80 jaar hét koperblaas atelier van Nederland

Bezoekadres

Haagweg 17
2281 AA Rijswijk


Routeplanner

070 399 43 46
-
pfeiffer@musicallin.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 10:00 - 18:00
Donderdag: 10:00 - 18:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 9:30 - 16:00

www.facebook.com/atelierpfeifferrijswijk
@atelierpfeiffer

Zie ook onze vestigingen in Rijswijk en Rotterdam

De productexperts van Music All In

Geschiedenis

Atelier Pfeiffer is één van de oudste nog bestaande muziekwinkels van Nederland. In 1928 opgericht door de Oostenrijkse immigrant Pfeiffer Sr. Het bestaat dus al bijna 85 jaar! Na het overlijden van zijn vader heeft Ruud Pfeiffer het atelier voortgezet. Ruud heeft Atelier Pfeiffer in die jaren gemaakt tot wat het is. Al vrij snel na de voortzetting, was Atelier Pfeiffer dé winkel waar je moest zijn als blaas muzikant. Dit kwam door de zeer hoge kwaliteit van repareren, onderhoud en troubleshooting wat Ruud in de vingers had.

Het was Ruud die begin jaren '90 toenadering zocht tot Jan Aandewiel van Music All In en sindsdien zijn de twee onlosmakelijk verbonden. De continuïteit van Atelier Pfeiffer werd verzekerd toen Marcel Schot van de vestiging Noordwijk, naar Rijswijk verhuisde om daar het hoge level van vakmanschap te leren van Ruud. De twee hebben jarenlang samengewerkt en in opvolging van Ruud, heeft Marcel het vakmanschap overgenomen en is een bekende naam in de Brass wereld en adviseert en repareert voor binnen- en buitenlandse orkesten en artiesten.

Na het pensioen van Ruud heeft Marcel, inmiddels bijgestaan door Heiko Ebner het stokje overgenomen en samen hebben ze Atelier Pfeiffer door ontwikkeld tot misschien wel het beste koperblaas atelier van Nederland. Met extra nadruk en specialisme op trompet en trombone. Atelier Pfeiffer maakt dus al jaren trots onderdeel uit van Music All In. De aanvullende specialismen en reparatie ateliers in de verschillende vestigingen, zorgen ervoor dat we heel goed kunnen schuiven om elke muzikant te kunnen helpen, met de meest uit één lopende service vragen.