Advies nodig?

Jan Aandewiel

071 - 361 56 98

Digitale piano

Geen ruimte voor een vleugel? Klinkt een akoestische piano te hard? Geen probleem. Dankzij een brede selectie van betaalbare elektrische piano's zijn er voldoende oplossingen.

Een digitale piano of vleugel, ook wel elektrische piano, speelt en klinkt als een akoestische, maar heeft veel leuke digitale toevoegingen om het spelen en oefenen leuker te maken. De toetsen werken meestal hetzelfde als bij een echte piano. Ze zijn aanslaggevoelig en hebben soms zelfs hamers aan de toetsen. Wat het klavier (toetsenbord) betreft is het enige verschil dat er geen snaren worden aangeslagen, maar een elektrisch circuit wordt geactiveerd dat door middel van samples een realistische weergave geeft van het geluid.

Enkele voordelen van digitale piano's en vleugels zijn dat ze eenvoudiger te verplaatsen zijn dan een akoestische variant. Daarnaast zijn ze veelal goedkoper en is het instrument dankzij de line-in, line-out en midi-ingang praktischer dan een akoestisch instrument voor opnames en versterking. Vrijwel elke digitale piano heeft een jack-aansluiting waaraan een koptelefoon kan worden aangesloten, waardoor je lekker kunt oefenen zonder dat je daar andere mensen bij lastig valt. Ook biedt een digitale piano een leuke bijdrage toe aan jouw creativiteit. Je kunt bijvoorbeeld stukken zelf opnemen, wisselen van geluiden en sounds, componeren en je piano aansluiten aan een computer. Wat natuurlijk ook erg handig is, is dat een digitale piano niet gestemd hoeft te worden en dat ze goed tegen een stootje kunnen en tegen schommelingen in temperatuur of luchtvochtigheid.

In deze categorie vind je verschillende elektrische piano's en vleugels.

Benieuwd naar ons aanbod? Kom eens langs in de winkel of bekijk deze online in onze webshop. Vragen? Twijfel niet en stel ze gerust aan één van onze productspecialisten.