Advies nodig?

Pieter Aandewiel

071 - 361 56 98

Keyboard

Een keyboard is een heel allround instrument. Met talloze verschillende digitale geluiden, ritmesecties en automatische begeleiding is het moderne keyboard een ontzettend leuk instrument om muziek mee te maken. Een keyboard bied je de mogelijkheid om in je ééntje een hele avond muziek te maken met het gevoel alsof je met een hele band speelt.

Er zijn verschillende soorten keyboards. De 'arrangeerkeyboards' bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van automatische begeleiding in diverse stijlen en genres. Een andere tak binnen de familie is de synthesizer. Deze is in vergelijking met de arrangeerkeyboards geavanceerder waar het gaat om klanken en klankbewerking. Aan de andere kant is er vaak geen automatische begeleiding en geluidversterking aanwezig. Deze worden daarom hoofdzakelijk gebruikt om te componeren of in een band te spelen. Tegenwoordig bestaat de synthesizer zowel in hardware- als in software-vorm, die veel wordt gebruikt die veel wordt gebruikt door Dj's en producers. Nog een andere en vrij nieuwe soort keyboards is het midi keyboard. Een midi keyboard, of master keyboard, heeft zelf eigenlijk geen klanken aan boord. Het keyboard kan via een MIDI-verbinding (midikabel of USB) worden aangesloten op een macbook/computer of synthesizer(module). Veel Dj's en producers gebruiken zo'n soort keyboard live, of in de studio om geluiden te creëren.

Bij Music All In bieden we een ruim assortiment aan keyboards en bijbehorende accessoires. Benieuwd naar het assortiment? Bekijk hem nu online in onze webshop of kom eens langs in onze winkel Vragen? Stel deze gerust aan één van onze productspecialisten.